Natuurbrug Laarderhoogt is gebouwd in opdracht van Rijkswaterstaat. In opdracht van Strukton Civiel heeft Wegro Beton- en Bekistingswerken alle beton- en bekistingswerkzaamheden uitgevoerd.
De brug is volgens het concept van traditionele, ter plekke gemaakte, bekisting.
De brug is één van de verbindingszones waarmee natuurgebieden in Nederland worden vergroot en daarmee ook de diversiteit van dier- en plantensoorten. Het is de ecologische en recreatieve verbinding tussen de natuurgebieden Tafelberg- en Blaricummerheide en de Wester- en Bussemerheide in de gemeente Blaricum en Laren. In februari 2015 is de Natuurbrug Laarderhoogt officieel opgeleverd.
De natuurbrug bestaat uit twee ecoducten één over de A1 en één over de Naarderstraat. De ecoducten zijn verbonden door een natuurstrook. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de inpassing van deze kunstwerken in de bosrijke omgeving. De natuurbrug is ingericht als bos-heide corridor.
De natuurbrug Laarderhoogt heeft als doel om dieren een beschermde oversteek te bieden over de A1 en de Naarderstraat naar de bossen en heide van het noordelijke en zuidelijke Gooi waar ook de mens recreatief gebruik van kan maken. Daarnaast verminderd de Natuurbrug Laarderhoogt de ecologische versnippering en zorgt ervoor dat natuurgebieden blijvend met elkaar worden verbonden.
Het ecoduct over de A1 heeft een vrije middenoverspanning van 40 meter en is eveneens 40 meter breed. Na de bouw van de kunstwerken volgt de gehele ecologische inrichting. De buitenzijde van de ecoducten worden voorzien van een grondwal met een schanskorf ter afscherming van geluid en licht van het wegverkeer. Hierdoor ontstaat een donkere en stille corridor voor de fauna. Langs de gehele corridor wordt een wildraster geplaatst om de fauna te geleiden.